ΟΦΑΠ

24 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα το ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη των Ελλήνων του Πόντου και της γενοκτονίας. Στο τουρνουά πήραν μέρος εκτός από τους βετεράνους αθλητές των Ποντίων και συνάδελφοι τους από τον ΑΟ Ξάνθη, ΑΟ Κιλκισιακό αλλά και από την Πτολεμαίδα, χαρίζοντας στιγμές θρυλικές, στιγμές του χθες και ποδοσφαιρικής αγάπης.

 

Το τουρνουά ξεκίνησε με τους «κοκκινόμαυρους» να αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους από την Ξάνθη. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να αποδώσουν ένα όμορφο ποδόσφαιρο δίνοντας θέμα και σε δεύτερο χρόνο και γκολ. Το σκορ άνοιξε από την άσπρη βούλα υπέρ του Απόλλωνα, με τον αειθαλή Κακόγλου να ευστοχεί για το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα της Ξάνθη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την παλιά δόξα των δυο ομάδων Βασίλη Δημητριάδη να γραφεί το τελικό 1-1.

Παλαίμαχοι Απόλλωνα: Καρασαββίδης, Μπουρδάμης, Τραϊανόπουλος, Καζατζής, Ζαρογιάννης, Κακόγλου Φ., Κακόγλου Κ., Παρμαξίδης, Τσέκος, Βασιλειάδης, Παρασκευόπουλος.

ΑΟ Ξάνθης :  Μουστάκης, Καραγεωργίου, Ξάνθοπουλος, Ζαπρόπουλος, Τσέτσης, Ματζαρίδης, Κουτσακέλικης, Κούρης, Ζουβαλίδης, Μαρτσέλο, Γιοβανούδης.

Στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά οι βετεράνοι της Πτολεμαΐδας και του Κιλκισιακού δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν από το προηγούμενο παιχνίδι του θεσμού, με την ομάδα του Κιλκίς στα τελευταία λεπτά του 60’ λεπτού παιχνιδιού να σημειώνουν το νικηφόρο γκολ και παράλληλα να κερδίζουν και την πρώτη θέση του τουρνουά.    

Βασίλης Τραϊανόπουλος

Αποκλειστικές δηλώσεις του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα και νυν προπονητή στον Όμιλο Φίλων Απόλλωνα Πόντου αναλυτικά όσα είπε: « Σήμερα πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρόνια το ποδοσφαιρικό τουρνουά μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνουν οι  παλαίμαχοι του Απόλλωνα. Ευχαριστούμε στους φίλους αθλητές από την Ξάνθη, Πτολεμαΐδα και τον Κιλκισιακό. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο μαζί με την διοίκηση αλλά και τον κόσμο της ομάδας, για την επάνοδο  στην β’ εθνική που κέρδισαν πριν από λίγες ημέρες».

Μάριος Λουίζος

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.