ΟΦΑΠ

16 Ιουνίου 2017

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν ο αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα Σόλνας και της Scandinavian Soccer IF United FC, μιας και οι ομογενείς με τον αέρα του αήττητου που έχουν την φετινή περίοδο, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους με σκορ 5-2 και ξεφεύγοντας από τους φιλοξενούμενους στους 4 βαθμούς στον βαθμολογικό πινάκα.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «κοκκινόμαυρους» να προσπαθούν να σπάσουν την κλειστή άμυνα των αντιπάλων τους, όμως στο 6΄ λεπτό της αναμέτρησης σε μια φάση που δεν εγκυμονούσε κινδύνους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ για το 0-1. Μετά το αρχικό σάστισμα από το γκολ, οι παίχτες του Απόλλωνα ανέβασαν σταδιακά τον ρυθμό τους, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην εστία των αντιπάλων τους. Στο 22’ ένα δυνατό σουτ από πλευράς Απόλλωνα, απομακρύνθηκε με δυσκολία από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων σε κόρνερ. Ενώ η εκτέλεση φάουλ στο 27’ πέρασε ελάχιστα διπλά από την αντίπαλη εστία.  Στο 37’ ήταν η ώρα που οι προσπάθειες των Απολλωνιστών να βρουν στόχο, με τον Μαχαιρίδη να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον αντίπαλο του, με τον ρέφερι του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Benedikz και με εύστοχο πλάσε έγραψε το 1-1, ισοφαρίζοντας προσωρινά τον αγώνα.  Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαχαιρίδης, έφερε τα πάνω κάτω με ωραίο σουτ,μετά από ασίστ του Larsson,  βάζοντας μπροστά στο σκορ τους ομογενείς για το 2-1, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με τον αέρα  που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος του αγώνα οι Απολλωνιστές μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να «κλειδώσουν» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Έτσι στο 55’ ο Τσαμτσίδης έκανε το 3-1, δίνοντας αέρα νίκης στους «κοκκινόμαυρους». Δέκα λεπτά αργότερακαι μετά από κλέψιμο και ασίστ του Μαχαιρίδη,  ο Benedikz με πλάσε έβαλε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα για το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Στο 71’ οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 4-2. Το τελικό 5-2 έγραψε ο Κυριακού στο 81’  με πλασε, μετά από νεα ασίστ  του Μαχαιρίδη, κλείνοντας τον χορό των γκολ στο ντέρμπι μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου της βαθμολογίας.  Επόμενος αντίπαλος του Απόλλωνα Σόλνας είναι την Τέταρτη η ίδια ομάδα.

Μάριος Λουίζος- Γεωργία Παπαδημάκη 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.