ΟΦΑΠ

22 Ιουνίου 2017

Ελάχιστες μέρες μετά την σπουδαία επιτυχία κόντρας στην Scandinavian Soccer IF United FC με 5-2, οι «κοκκινόμαυροι» της Σουηδίας επανέλαβαν την επιτυχία τους και στον εκτός έδρας αγώνα με τους «γαλάζιους» και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-5)  και έτσι απομακρύνθηκαν και άλλο από τους διώκτες τους, ανεβάζοντας από την ομάδα του Akeshon την διαφορά στους 7 πόντους, ενώ παράλληλα έμειναν για έναν ακόμα αγώνα αήττητοι.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς με το «καλημέρα» του αγώνα οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να μπουν μπροστά στο σκορ μόλις στο 3’ λεπτό για το 1-0. Το τέρμα αυτό έδωσε αέρα στους «γαλάζιους», πιέζοντας ακόμα περισσότερο την άμυνα του Απόλλωνα, με τους ομογενείς να αντέχουν και στο 7’ λεπτό να καταφέρουν με ωραία ατομική ενεργεία του Alex Benedith να φέρνουν τον αγώνα στα ίσια με 1-1. Το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια… ομορφιά με τις δυο ομάδες να πιέζουν τις αντίπαλες άμυνες, χάνοντας συνολικά από δυο καλές ευκαιρίες μπροστά στα γκολπόστ των αντιπάλων τους. Η καλοκουρδισμένη αμυντική γραμμή των «κοκκινόμαυρων» κράτησε τις όποιες προσπάθειες πηγαίνοντας το ημίχρονο με το ρευστό, αλλά ελπιδοφόρο 1-1.     

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, οι παίχτες του Απόλλωνα μπήκαν για να κάνουν την ολική ανατροπή, όπως στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα το προηγούμενο Σάββατο. Αυτό έγινε πραγματικά με το σφύριγμα του δευτέρου σαραπενταλέπτου και πιο συγκεκριμένα στο 46’  ύστερα από ωραίο κατέβασμα με το στήθος του Liba και πάσα στον επερχόμενο Alex Benedith που με σουτ έγραψε τα 1-2. Αυτό φάνηκε να ταρακουνάει τους γηπεδούχους και μόλις στο 66’ του αγώνα, μετά από δυνατό σουτ, ήταν η σειρά τους να ισοφαρίσουν την αναμέτρησης  για το 2-2.  Οι «κοκκινόμαυροι» ανέβασαν  σταδιακά τις στροφές τους   και στο 70’ κατάφεραν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Μαχαιρίδη και πάσα  στον νεαρό Κυριακού να μπουν ξανά μπροστά στο σκορ για το 2-3. Στην φάση αυτή και μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς του παίχτη του Απόλλωνα, ο όποιος έβγαλε προς στιγμήν την φανέλα του, ο διαιτητής του αγώνα του έδειξε την κίτρινη κάρτα.  Αυτό έδωσε αέρα στους γηπεδούχους να πιέσουν ασφυκτικά την άμυνα των ομογενών, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Στην προσπάθεια αυτή οι «κοκκινόμαυροι» βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα και στα λάθη της αντίπαλης άμυνας και στο 80’ ο Liba από πάσερ να χρηστεί σκόρερ και να γράψει το 2-4. Στο 82΄ ο Απόλλωνας έμεινε με παίχτη λιγότερο μετά από την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο νεαρός Νεοκλής Κυριακού. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Απόλλωνας σκόραρε ακόμα μια φορά στο 88’, αυτήν την φορά με τον Γιάννη Μαχαιρίδη να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την πάσα στον κενό χώρο του liba γράφοντας το τελικό 2-5.        

Ένα επιπρόσθετο θετικό ήταν και η συμμετοχή δυο 17χρονων  ποδοσφαιριστών Daniel Andom  και Νεοκλής Κυριακού,  που βοήθησαν σημαντικά και αυτοί στην επικράτηση των ομογενών.

Μάριος Λουίζος- Γεωργία Παπαδημάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.