ΟΦΑΠ

21 Ιανουαρίου 2018

Σε έναν ακόμη...

αγώνα οι κοκκινόμαυροι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, είχαν την κατοχή της μπάλας με καλή κυκλοφορία, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μπήκαν ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν τον ΟΦΗ.

Το pressing των κοκκινόμαυρων απέδωσε καρπούς μόλις στο 7ο λεπτο: Ο Συμελίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, πήρε όση φόρα χρειαζόταν και με ένα πανέμορφο ευθύβολο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Στρέζου. Ο Απόλλωνας με όπλο την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας συνέχισε να απειλεί, αλλά δεν έφτασε στο δεύτερο γκολ.

Η χαρά των Ποντίων διήρκεσε μόλις 10 λεπτά: Στο 17', ο Μπολάκης κάνει τη κοντινή πάσα στο Μάνο, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά το Λόπεθ για το 1-1. Ο Απόλλων Πόντου θέλησε να απαντήσει άμεσα στην ισοφάριση. Ο Μπρίτο στο 30' δε πρόλαβε να κάνει τη προβολή απέναντι στην εστία του ΟΦΗ έπειτα από εκπληκτική μπαλιά του Χασομέρη και στο 33' ο Χασομέρης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά δε πρόλαβε ούτε αυτός να τσιμπήσει τη μπάλα και ο Στρέζος έδιωξε σωτήρια.

Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τις 2 ομάδες να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους περίπου 5.000 φιλάθους που βρισκόντουσαν στο Γεντι Κουλέ, εκ των οποίων και περίπου 50 οπαδοί του Απόλλωνα που ταξίδεψαν στο Ηράκλειο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο α' ημίχρονο είχε ήδη χρησιμοποιήσει 
μία από τις τρεις αλλαγές του, καθώς αντικατέστησε τον τραυματία Λεάλ με τον Πουρτουλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Πόντου ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό, έχοντας κλείσει τον ΟΦΗ στην άμυνα του. Παρ' όλα αυτά δε δημιούργησε κάποια κλασσική ευκαιρία, εκτός από ένα μακρινό σουτ του Γεωργιάδη που μπλόκαρε ο Στρέζος. Στο 62ο λεπτό, κι ενώ ο Απόλλων Πόντου έχει κερδίσει φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, οι κοκκινόμαυροι το εκτελούν συρτά, αλλά η μπάλα απομακρύνεται προς τον Κουτσιανικούλη. Ο Κρητικός μέσος βγήκε στην αντεπίθεση, τράβηξε όλη την άμυνα των Ποντίων πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την ασίστ στο Μάνο, ο οποίος με το... μυτάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα Πόντου, ήταν αποτελεσματικός και κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε την ολική ανατροπή. Ο Απόλλωνας συνέχισε ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό να πιέζει τον ΟΦΗ χωρίς όμως να ισοφαρίσει. Στο 83ο λεπτό οι Κρητικοί κλείδωσαν τη νίκη όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Παπαστεριανός έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ για το 3-1.

Πριν το τέλος, στο 85' ο Συμελίδης σούταρε με το Στρέζο να αποκρούει με δυσκολία και ένα λεπτό αργότερα ο Κυβελίδης με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε το Στρέζο σε ακόμη μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο αγώνας έληξε με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Παναγιώτη Συμελίδη. Ο σκορερ του Απόλλωνα σήμερα, εκτός από το γκολ που πέτυχε, πρόσφερε τα μέγιστα στον ανασταλτικό και αμυντικό τομέα των κοκκινόμαυρων, ενώ με τις ατομικές του ενέργειες κατά μέτωπο στην περιοχή του αντιπάλου κατάφερε να κερδίσει αρκετά φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Επίσης, ο Χασομέρης έδωσε ταχύτητα στην ομάδα με τις κούρσες του και έφερε αρκετές φορές σε δυσμενή θέση την άμυνα του ΟΦΗ με τις κάθετες μπαλίες του, ενώ ο Καλογέρης αποτέλεσε βασικό πυλώνα της κυριαρχίας του Απόλλωνα Πόντου στο χώρο του κέντρου δίνοντας πολλές μονομαχίες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ | πηγή: gentikoule.gr

Ο τεχνικός των κοκκινόμαυρων παρουσιάστηκε φανέρα απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της προσπάθειας των Ποντίων. Αναλυτικά είπε: "Είμαστε η ομάδα που έκανε και πάλι αυτοχειρία. Έχει ξανά συμβεί. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Η ομάδα μας έχει καλά αγωνιστικά στοιχεία. Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΟΦΗ. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθειά μας. Την προσπάθεια του ΟΦΗ την ξέρετε εσείς καλύτερα. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τα όσα είχα πει και αναπαράχθηκαν στην εκπομπή «Δίκη», εδώ είμαι για να σας πω για το ματς."

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΓΚΕΡΑΡΝΤ & ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Οι οπαδοί του Απόλλωνα, αλλά και ο αρχηγός των κοκκινόμαυρων ξεχωριστά, Δημήτρης Σαμαράς, απέδωσαν φόρο τιμής στον εκλιπών, Ευγένιο Γκέραρντ. Ακολούθησε έντονο χειροκρότημα από όλο το γήπεδο.

Περίπου στο 70ο λεπτό, Κρητικοί και Ποντίοι φώναξαν το σύνθημα "Η Μακεδονία είναι ελληνικη", θέλoντας να πάρουν θέση για το φλέγον εθνικό ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας.


Επόμενος αγώνας για τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά με αντίπαλό τον Παναιγιάλειο.
Θυμηθείτε την εξέλιξη του σημερινού αγώνα: goo.gl/gYb1My

Χαράλαμπος Πέτκογλου


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.