ΟΦΑΠ

28 Ιανουαρίου 2018

Μετά από πέντε

ολόκληρες αγωνιστικές, οι Πόντιοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη απέναντι στον αδύναμο Παναιγιάλειο. Μια εμφατική νίκη με τέσσερα γκολ, η οποία σίγουρα δίνει την ευκαιρία για μερικά χαμόγελα στο στρατόπεδο του Απόλλωνα, αλλά και ερέθισμα για προβληματισμό και βελτίωση εν όψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαιτζίδη ξεκίνησαν μουδιασμένα δίνοντας αρκετά μέτρα στους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας. Υπήρξε πίεση, αλλά όχι κάτι περισσότερο. Ο Απόλλωνας στη συνέχεια ισορρόπησε, πήρε με τη σειρά του μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και γρήγορα προηγήθηκε. Στο 14', ο εκπληκτικός για ακόμη ένα παιχνίδι Παναγιώτης Συμελίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ωραίο, καλοζυγισμένο σουτ άνοιξε το σκορ.

Ο Απόλλων Πόντου συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο του με καταιγιστικό ρυθμό, δημιουργώντας ευκαιρίες με κύριο εκφραστη τον Κυβελίδη, αλλά και τον Καλογέρη ο οποίος στο 30ο λεπτό λίγο έλειψε να σκοράρει. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν αρκετές φορές στο σημερινο αγώνα με αποκορύφωμα το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα στο 42ο λεπτό. Ο Καλογέρης με κεφαλιά - πάσα μέσα από τη μεγάλη περιοχή βρήκε τον Κυβελίδη, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασίου και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Παρ' όλη την υπεροχή του σε κατοχή και ευκαιρίες, ο Απόλλωνας δέχθηκε γκολ στο 45ο λεπτό: Ο Σταμάτης βρέθηκε στη πλάτη της άμυνας των κοκκινόμαυρων και με δυνατό πλασέ μείωσε σε 2-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο 58ο λεπτό, ο Συμελίδης κάνοντας εκπληκτική κούρσα μπήκε στην περιοχή του Παναιγιαλείου, ανατράπηκε και ο διαιτητής Τσιμεντερίδης έδειξε την εσχάτη των ποινών: Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασίου και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, στο 63ο λεπτό, ο Συμελίδης σέντραρε από τα δεξια για τον Μπρίτο και ο Βραζιλιάνος με γυριστό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έγραψε το 4-1. Το παιχνίδι έληξε χωρίς κάτι περισσότερο μετά το τέταρτο γκολ του Απόλλωνα, με το ρυθμό να είναι πολύ χαμηλός.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του σημερινού αγώνα: goo.gl/qvvXGg

Ο κορυφαίος

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χρίστηκε σκόρερ και με το γκολ του έβαλε από νωρίς τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ. Ο Παναγιώτης Συμελίδης, πάλι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όπως στο "Γεντί Κουλέ", σκόραρε, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στον ανασταλτικό τομέα των Ποντίων. Με την εκπληκτική του κούρσα στο 58ο λεπτό κέρδισε το πέναλντι με το οποίο ο Απόλλωνας έκανε το 3-1, ενώ αμέσως μετά, έβγαλε τη σέντρα για το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Συνέντευξη τύπου

Ο νέος τεχνικός του Παναγιαλείου -έχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα του- ανέφερε πως αυτός και οι παίκτες του ταξίδεψαν στην Καλαμαριά με στόχο να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Στάθηκε στην ελλειπή αποστολή της ομάδας του, ενώ έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εμβόλιμη αγωνιστική. Σημείωσε πως το πέναλντι του 58ου λεπτού δόθηκε λανθασμένα, όπως τον ενημέρωσαν και οι παίκτες του, και σημείωσε πως η ομάδα του δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Απόλλωνα.

Σχετικά με την ένταση μεταξύ φιλάθλων και διοίκησης, όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ανέφερε πως δεν δημιουργήθηκε κάτι ιδιαίτερο και σε σχετική ερώτηση απάντησε πως οι παίκτες του λάβανε ένα περίπου μισθό σε μορφή επιταγής. Τέλος, ευχήθηκε καλή συνέχεια στον Απόλλωνα Πόντου.

dimitriou

Ο κος Γεωργιάδης, βοηθός προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, στάθηκε στο κλίμα το οποίο επικράτησε στα αποδυτήρια πριν τον σημερινό αγώνα, καταδεικνύοντας την πίεση λόγω της επιτακτικής ανάγκης για νίκη. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αναγνώρισε ότι ο Απόλλωνας σε ακόμη ένα παιχνίδι δέχεται γκολ και ότι γίνεται προσπάθεια για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ανέφερε πως υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα στο μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν 2 περιπτώσεις με τις οποίες ασχολείται αποκλειστικά ο κος Καλαϊτζίδης.

georg41

Τόνισε πως ο Απόλλωνας σε κάθε παιχνίδι θα έχει μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να διεκδικήσει τη καλύτερη δυνατή θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Έκλεισε λέγοντας πως το διαζύγιο της ομάδας με τον Γκαέλ Ν' Λουντούλου ήταν συναινετικό, λόγω διαφοράς απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Απόλλων Πόντου την επόμενη αγωνιστική (14η), η οποία θα είναι εμβόλιμη και έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 15:00, υποδέχεται στο γήπεδο του στην Καλαμαριά τον ΑΟΧ Κισσαμικό.

Χαράλαμπος Πέτκογλου
Φωτογραφία: Χαράλαμπος Πέτκογλου


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.