ΟΦΑΠ

20 Μαρτίου 2018

Στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών βρίσκεται η πιθανότητα ενσωμάτωσης διάταξης στον Κανονισμό της ΕΠΟ για τριετή... περίοδο χάριτος, όπως μας έγινε γνωστό από την εφημερίδα "Live Sport". Όμως, το προ ολίγων ωρών ρεπορτάζ του sdna.gr για το συγκεκριμένο θέμα έρχεται να ανατρέψει αυτήν την είδηση.

Η εξέλιξη...

Με βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η UEFA δεν κάνει δεκτή τη διάταξη περί "ειδικών συνθηκών". Αυτό σημαίνει πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο (μέχρι 31/03) όσες ΠΑΕ της Super League δεν έχουν καταφέρει να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν τις υποχρεώσεις τις οποίες είχαν έως και 31 Δεκεμβρίου του 2017 και να συμπληρώσουν το φάκελο αδειοδότησης τους, ΔΕΝ θα αδειοδοτηθούν και θα υποβιβαστούν.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι...

Άμεσα ενδιαφερόμενοι για την εν λόγω κατάσταση είναι αυτές οι ομάδες της Football League, οι οποίες ναι μεν έχουν μείνει πίσω στη μάχη της διεκδίκησης των θέσεων 1 & 2 -οι οποίες και οδηγούν απευθείας στη Super League- αλλά παράλληλα, βρίσκονται κοντά στις θέσεις 3 & 4. Θέσεις οι οποίες θα μπορούσαν να καταστούν "χρυσοφόρες", αφού θα αποτελούν και αυτές θέσεις προβιβασμού στη μεγάλη κατηγορία σε περίπτωση υποβιβασμού μιας ΠΑΕ από τη Super League λόγω μη αδειοδότησης.

Με βάση της βαθμολογία της Football League, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, σε αυτό το group των ομάδων ανήκουν οι: Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Απόλλων Λάρισας, ΑΟΧ Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Καραϊσκάκης και Τρίκαλα. Σύνολο, δηλαδή, 7 ομάδες και με την κορυφή να είναι μοιρασμένη, η φετινή Football League φαίνεται πως θα μας κρατήσει άσβεστο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Εν κατακλείδι...

Τέτοιο κίνδυνο, από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, διατρέχει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα της Αθήνας έχει προειδοποιηθεί από την UEFA, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάσταση των υπόλοιπων ΠΑΕ.

Μένει να δούμε: Τι στάση θα κρατήσουν ΕΠΟ & UEFA στην τήρηση των ισχύοντων κανονισμών και φυσικα πόσες ομάδες δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν. Σίγουρα, με τη Super League να έχει προσωρινά διακοπεί και την UEFA να μην έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση, όλα είναι ρευστά...

Κείμενο - φωτογραφία: Χαράλαμπος Πέτκογλου


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.