ΟΦΑΠ

22 Απριλίου 2018

Απόλλων Πόντου και Άρης άφησαν... ανοιχτούς λογαριασμούς για τους στόχους που έχουν θέσει στο Πρωτάθλημα βάζοντας στο... σακούλι τους από ένα βαθμό μπροστά σε περίπου 5000 φιλάθλους. Πλήγμα για τους Πόντιους οι αποβολή του Σιρίλ Καλί.

Οι "κοκκινόμαυροι" ξεκίνησαν επιθετικά στο ντέρμπι της Καλαμαριάς. Μια εικόνα που κράτησε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους με τους παίκτες του Άρη να δυσκολεύονται να ανέβουν πάνω από το κέντρο. Η συντριπτική κατοχή μπάλας δεν έφερε όμως τη κλασσική ευκαιρία για τον Απόλλωνα.

Αντιθέτως μάλιστα, η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για γκολ ήρθε από τους φιλοξενούμενους. Στο 19ο λεπτό η κεφαλιά του Τζανακάκη κόντραρε στον Καλί και πέρασε μόλις άουτ. Η απάντηση από τον Απόλλωνα ήρθε άμεσα: Στο 20', ένα μόλις λεπτό μετά την απειλή του Τζανακάκη, ο Συμελίδης άλλαξε με τον Ηλιάδη, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κατι περισσότερο με αρκετά κερδισμένα φάουλ υπέρ του Απόλλωνα, σε σημεία ιδανικά για να απειλήσει είτε με απ' ευθείας εκτέλεση, είτε με σέντρα, αλλά σε κανένα απ' αυτά δεν ανύσηχησε τον Καντιμοίρη.

Επειτά από την επεισοδιακή ανάπαυλα λόγω επεισοδίων μεταξύ φιλάθλων του Άρη, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με Καλαϊτζίδη και Σπανό να μην έχουν αλλάξει τίποτα. Ο Άρης βγήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον Απόλλωνα με αλλεπάληλες σέντρες στα καρέ του, αλλά οι Πόντιοι ισορρόπησαν γρήγορα.

Στο 63' και στο 65', όμως, ο Απόλλων άγγιξε το γκολ με το Γεωργιάδη. Ο έμπειρος πλάγιος αμυντικός των "κοκκινόμαυρων" βγήκε και στις δύο φάσεις ως κρυφός επιθετικός, πάτησε περιοχή, αλλά τα σουτ τα οποία εξαπέλυσε δεν βρήκαν στόχο τα δίχτυα της εστίας του Άρη. Στο 63' ο Καντιμοίρης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ και στο 65' η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Άρης προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια και τα λάθη στο χώρο του κέντρου δε του επέτρεψαν να δημιουργήσει κάτι αξιοσημείωτο. Στο 65' μια κεφαλιά του Πλατέλλα πέρασε αρκετά άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, οι αφύλαχτοι μέσα στην περιοχή του Λόπεθ Πασάς και Ντούνης, μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του πορτιέρο του Απόλλωνα.

Η αποβολή του Καλί

Και ενώ είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, ο Σιρίλ Καλί στο 89ο λεπτό δέχθηκε και δεύτερη για αγκωνιά στο Διαμαντόπουλο πανώ στη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα. Ο Απόλλων έμεινε με 10 παίκτες για τα περίπου τρία εναπομείναντα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Εν μέσω δυνατών ντέρμπι, έρχεται να προστεθεί ακόμη μια απουσία για τους "κοκκινόμαυρους" με το Δημήτρη Καλαϊτζίδη να στερείτε των υπηρεσιών του Γάλλου αμυντικού στον αγώνα της Δράμας.

Τα επεισόδια στην ανάπαυλα και τα υβριστικά συνθήματα

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, εντός και εκτός γηπέδου όλα κυλούσαν ομαλά. Ωσπου στην ανάπαυλα του αγώνα μικρή μερίδα οπαδών του Άρη... κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλη ένταση.

Οπαδοί των φιλοξενούμενων ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί. Φίλοι του Απόλλωνα από τη Θύρα 4 προσπάθησαν να ανοίξουν άμεσα την είσοδο της Θύρας 5 και να διευκολύνουν τραυματιοφορείς και γιατρους να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Τελικά, οι τραυματίες αποχώρησαν λίγο αργότερα με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο, με έναν εξ' αυτών να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και να φοράει κολάρο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν για 2 ή 3 τραυματίες οπαδούς του Άρη.

Μια εικόνα που θύμισε τον τραυματισμό φιλάθλου του Άρη στον αγώνα του πρώτο γύρου στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί μόνος του στους Απολλωνιστές και το μόνο που κατάφερε ήταν να σπάσει το πόδι του.

Επιπροσθέτως, ούτε τα υβριστικά συνθήματα δεν έλειψαν από πλευράς οπαδών του Άρη. Αποκορύφωμα της άσχημης αυτής εικόνας ήταν τα υβριστικά συνθήματα κατά του τεχνικού του Απόλλωνα, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, μετά την λήξη του αγώνα όταν αυτός έκανε δηλώσεις στο κανάλι της ΕΡΤ3 σε απ' ευθείας μετάδοση.

Σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου στο Facebook του Ομίλου και το ApollonPontou.com...

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Πέτκογλου


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

26 Νοεμβρίου 2016
06 Δεκεμβρίου 2016
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.