ΟΦΑΠ

29 Απριλίου 2018

Ήττα στη Δράμα, ήττα και στην Καλαμαριά με τον ΟΦΗ. Εκεί που έχτισες αήττητο δώδεκα ολόκληρων αγωνιστικών, ήρθε η ψυχρολουσία. Ήρθε όμως και το τέλος; Ας ξεκινήσουμε λίγο από πέρσι ρε Απόλλων...

Ο περσινός άθλος και η δικαίωση

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε από τη πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο ΚΑΙ στα δικαστήρια. Η υπόθεση Μένκα στοίχειωσε το Πρωτάθλημα καθ' όλη τη διάρκεια του. Βγήκες όμως νικητής. Μέσα σε μερικούς μήνες, έπαιξες πολύ καλό έως και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, γέμισες τα πέταλα κάθε γηπέδου και έκανες το γήπεδο σου -εσωτερικά και εξωτερικά- στολίδι. Εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος, ανανέωση των αποδυτηρίων και πινελιά Rossoneri... στο φουλ.

Χωρίς την άνεση ενός προπονητικού κέντρου με τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για να χτίσεις σωστά μία ομάδα, και χωρίς καθόλου χρονικά περιθώρια κατάφερες και βγήκες πανάξια πρώτος. Ο αντίπαλος σου; Μια παραδοσιακή και ιστορική ομάδα της Μακεδονίας, η Δόξα Δράμας.

Την έβαλες από κάτω και τερμάτισες Πρωταθλητής...

Το σήμερα

Η χρόνια ξεκίνησε με δηλώσεις για το στόχο του πρωταθλητισμού. Ξεκίνησες με νίκη στη Βέροια, αλλά από πολύ νωρίς έχανες βαθμούς. Έμεινες πίσω. Με εφαλτήριο το... ρεπό που είχες λόγω Αχαρναϊκού και Βέροιας, πήρες τα πάνω σου. Έπαιξες καλό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα ήρθαν.

Παράλληλα, κι ενώ πλησιάζεις στα ψηλά της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός οδεύει προς υποβιβασμό, τα τηλεοπτικά συμβόλαια στη Super League είναι αβέβαια και το μέλλον των "αστεγων" τηλεοπτικά ομάδων στην κατηγορία φαντάζει οδυνηρό. Παράλληλα, οι δηλώσεις Καλαϊτζίδη φέρνουν αντιδράσεις, αλλά προς το παρόν όχι εξελίξεις. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ίσως, να μην ανέβουν μόνοι οι δύο πρώτοι. Ίσως, να ανοίξουν και άλλες θέσεις για τη Super League. Ίσως...

Σε κάθε συνέντευξη τύπου, Καλαϊτζίδης, Γεωργιάδης και παίχτες τονίζουν πως ο στόχος του Απόλλωνα είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλα γίνεται. Το "όσο το δυνατόν πιο ψηλα γίνεται" δεν είναι και τόσο γενικό όμως. Αντιθέτως, είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι από την 6η θέση και πάνω. Το είχαμε θήξει στις 27 Μαρτίου στο ApollonPontou.com και το είχαμε μοιραστεί μαζί σας.

Σήμερα, λοιπόν, είσαι έβδομος με 44 βαθμούς και σε ακολουθεί ο Καραϊσκάκης και ο Απόλλων Λάρισας με 43 βαθμούς. Στην έκτη θέση είναι τα Τρίκαλα με 48 βαθμούς. Τέσσερις βαθμοί διαφορά και πέντε ακόμη αγωνιστικές. Εκκρεμεί και η ένσταση για την υπόθεση της Δόξας στον αγώνα με τον Άρη, η οποία αν δικαιώσει εσένα, την Παναχαϊκή και τον Κισσαμικό, η Δόξα θα πέσει στους 47 βαθμούς.

Άρα, ο στόχος σου είναι η 6η θέση και αντίπαλοι σου είναι τα Τρίκαλα και η Δόξα. Πάμε τώρα να δούμε το πρόγραμμα...

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
-> Παναιγιάλειος - Απόλλων Πόντου
-> Αναγέννηση Καρδίτσας - Τρίκαλα
-> Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης

31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
-> Αχαρναϊκός - Δόξα Δράμας
-> ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου
-> Τρίκαλα - Αιγινιακός

32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
-> Δόξα Δράμας - Βέροια
-> Τρίκαλα - ΑΟΧ Κισσαμικός
-> Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας

33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
-> Δόξα Δράμας - Σπάρτη
-> Καλλιθέα - Τρίκαλα
-> ΑΕ Καραϊσκάκης - Απόλλων Πόντου


34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
-> Απόλλων Πόντου - Αχαρναϊκός
-> Τρίκαλα - Εργοτέλης
-> Πανσερραϊκός - Δόξα Δράμας

Ο στόχος

Και τώρα πάμε στο ψητό: Με δύο νίκες άνευ αγώνα και με αντιπάλους από την... ουρά του Πρωταθλήματος, η Δόξα με λίγη τύχη έχει καπαρωμένη την 5η θέση. Απλά τα πράγματα...

Ακολουθούν τα Τρίκαλα. Αντίπαλοι τους σε αυτές τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές όλες οι ομάδες οι οποίες παλεύουν για την παραμονή. Δύσκολο πρόγραμμα με τρεις αγώνες εντός και δύο εκτός.

Εσύ, Απόλλων, την τελευταία αγωνιστική έχεις τρεις σίγουρους βαθμούς, με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό. Αντιμετωπίζεις Παναιγιάλειο, Κισσαμικό και Καραϊσκάκη εκτός, ενώ υποδέχεσαι στην εμβόλιμη 32η αγωνιστική τον Απόλλωνα Λάρισας. Για όσους βιαστείτε να θεωρήσετε εύκολο το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, να σας υπενθυμίσω ότι το απουσιολόγιο του Καλαϊτζίδη για αυτό το παιχνίδι θα είναι... μακρύ.

Τώρα πάμε και στο συμπέρασμα. Ρεαλιστικός στόχος η κατάκτηση της έκτης θέσης και κύριος αντίπαλος τα Τρίκαλα. Οι Θεσσαλοί με τον αέρα των τεσσάρων βαθμών έχουν σίγουρα το προβάδισμα. Ο στόχος είναι  δύσκολος, αλλά η προσπάθεια αξίζει, Απόλλων είσαι!

Υ.Γ.: Τελικά, οι βαθμοί που χάθηκαν σε Αιγίνιο, Τρίκαλα και Καλαμαριά με Δόξα, αλλά και η νωθρότητα στα ντέρμπι, κόστησαν...

Απόλλων στα εύκολα, ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ στα δύσκολα

Καλή σας εβδομάδα.

Χαράλαμπος Πέτκογλου


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.