ΟΦΑΠ

28 Νοεμβρίου 2016

Αυτό το αγωνιστικό πενθήμερο, ο σύλλογος σημείωσε τέσσερις επιτυχίες σε ομαδικά τμήματα αλλά και δυο πρωτοπορίες στα πρωταθλήματα τους. Ταυτόχρονα δυο από τα σύνολα της ομάδας γνώρισαν την πικρή γεύση της ήττας  και μάλιστα με αρκετή δυσκολία.

Η εκκίνηση του αγωνιστικού «μαραθωνίου» ξεκίνησε την Τέταρτη με το ποδοσφαιρικό τμήμα να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Α.Ο. Καβάλας. Οι Πόντιοι σε έναν αγώνα πραγματικά «θρίλερ» σημείωσαν μια σπουδαία από κάθε πλευρά νίκη με ολική ανατροπή στο 93’ λεπτό με 2-1, μένοντας ζωντανοί στην διεκδίκηση ανόδου με γκολ του Αλέξανδρου Βεργώνη.  ΟΙ μέρες πέρασαν και το Σάββατο το τμήμα χάντμπολ ταξιδέψε στην Αξιούπολη για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής, γνωρίζοντας την ήττα με 26-23. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους αθλητές των Ποντίων μένοντας χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα από το πρώτο κιόλας λεπτό, μετά από την αποβολή του για επικίνδυνο παίξιμο επάνω σε αντίπαλο του. Παρά το αρχικό σοκ και την διαφορά ασφάλειας από τους γηπεδούχους, οι αθλητές του συλλόγου προσπάθησαν για την ολική ανατροπή, όμως αν και έφτασαν κοντά δεν κατάφεραν να την επιτύχουν, γνωρίζοντας την δεύτερη τους ήττα.

Ένα ακόμα τμήμα που έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας είναι και το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που με τέσσερις νίκες στους αγώνες της 3η αγωνιστική, στα Γιάννενα απέναντι στα φαβορί της κατηγορίας ανεβαίνοντας στην κορυφή του πινάκα.

 Ένα εικοσιτετράωρο, αργότερα ο αγωνιστικός μαραθώνιος είχε τρεις επιτυχίες και μια ήττα στο παρά ένα. Τα κορίτσια του μπάσκετ χωρίς να φουλάρουν ιδιαίτερα τις μηχανές τους πέρασαν σχετικά άνετα από το κλειστό των Σερρών κόντρα στον τοπικό Α.Ο.Σ με 31-48, ανεβαίνοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ηρακλή. Επόμενη αντίπαλος των γυναικών είναι την Κυριακή εντός έδρας αυτήν την φορά με τον Ε.Ο. Σταυρούπολης στις 14:00 στο κλειστό της Καλαμαριάς.

Μοιραία τα βλέμματα όλων την Κυριακή έπεσαν  στον αγώνα του ποδόσφαιρου, μιας και ήταν το ντέρμπι της κατηγορίας μεταξύ των Ποντίων και της  γηπεδούχου Δόξας Δράμας. Οι «κοκκινόμαυροι» που αν και βρεθήκαν πίσω στο σκορ έκαναν την ολική ανατροπή  κερδίζοντας με 2-4. Πλέον είναι πρώτοι και μάλιστα σε ισοβάθμια παρά το -6  της βαθμολογίας από την τιμωρία από την γνωστή  υπόθεση Μένκα. Στον αγώνα αυτό, ο σύλλογος είχε την συμπαράσταση περισσότερων από 300 φίλων. Επόμενος αντίπαλος την Κυριακή είναι εντός έδρας αγώνας με τον συνονόματο Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Την ώρα που το ποδόσφαιρο έφευγε από την Δράμα ως νικητής, ένα άλλο τμήμα έπεφτε στον πιο δύσκολο αγώνα  πρωταθλήματος έως τώρα. Το αντρικό τμήμα μπάσκετ στο «σπίτι» του αντιμετώπισε την Νικόπολη Πρέβεζας για την  7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής. Σε έναν αγώνα που ομάδα αν και βρέθηκε στο μεγαλύτερο μέρος να προηγείται και μάλιστα και με διαφορά ασφαλείας, τελικά γνώρισε την ήττα με ένα πόντο στον εξτρά  χρόνο από τους φιλοξενούμενους μένοντας στην 8η θέση και τους 10 βαθμούς στον τρίτο όμιλο της κατηγορίας. Την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την  ΠΣ Ευκαρπίας.  

Την Κυριακή ένα ακόμα τμήμα γεύτηκε την χαρά της νίκης  και μάλιστα ανάσας και ήταν αυτό του βόλεϊ γυναικών, που κέρδισε με ευκολία τον Πήγασο  στο κλειστό της Πολίχνης ανεβαίνοντας στους 9 βαθμούς και την εβδόμη θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη Κυριακή και πάλι εκτός έδρας αντιμετωπίζουν τον Πειραματικό.

Μάριος Λουίζος         

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.