ΟΦΑΠ

06 Νοεμβρίου 2016

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο "Παναγία Σουμελά" ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας ότι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 ξεκινάει η 2η κατά σειρά σχολική χρονιά για το τμήμα εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου της Ομογένειας ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ μέσω του Ποντιακού Ινστιτούτου www.pon-edu.com.

Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 10-110 ετών απ’όλο τον κόσμο, με μοναδική προϋπόθεση τη βασική γνώση της Ελληνικής γλώσσας.

Για αυτούς που θα παρακολουθήσουν επαρκώς τα μαθήματα τη σχολική περίοδο 2016-2017 θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η διδασκαλία γίνεται κάθε Παρασκευή βράδυ 11 μ.μ. ώρα Τορόντο Καναδά (κάθε Σάββατο 6 π.μ. ώρα Ελλάδος λόγω διαφοράς ώρας).

Η απονομή των πτυχίων θα γίνει με την ολοκλήρωση ολοκληρωμένης 3ετούς φοίτησης στο «Φροντιστήριο Τραπεζούντας».

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία την πρώτη παγκοσμίως Ηλεκτρονική Ποντιακή Εκπαιδευτική πλατφόρμα www.pon-edu.com για την εξ’ αποστάσεως εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου, της Ποντιακής Ιστορίας και Γενοκτονίας γλώσσας, την εκμάθηση Αρχαίων και Νέων Ελληνικών, Ποντιακής Λύρας και Μουσικής από το Σεπτέμβριο του 2015.

Τη σχολική χρονιά 2015-2016 έγιναν 15 πιλοτικά μαθήματα on-line στο τμήμα ΗΠΑ - Καναδά και 5 στο ελληνικό τμήμα.

Τη διεύθυνση συντονισμό και διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου αναλαμβάνει ο κ. Στάθης Ταξίδης. Οι παλιοί μαθητές εγγράφονται αυτόματα στα μαθήματα.

Νέες εγγραφές στο lessons@pon-edu.com.

Θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης αρχαίων και νέων Ελληνικών εάν υπάρξει ζήτηση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Εγγραφές στο lessons@pon-edu.com.

Πηγή: e-Pontos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε εγγραφή στα ενημερωτικά μας δελτία για να μάθεις όλα τα σημαντικά νέα.